hondentraining

Puppy's

Let goed op de beweging van uw pup!
- Een puppy is erg kwetsbaar, de botten van een pup bestaan voor een groot gedeelte uit kraakbeen wat door verkeerde beweging kan misvormen.
- Houdt er rekening mee dat uw pup, net als een baby of peuter, nog veel rust nodig heeft maar dit niet altijd uit zichzelf zal nemen.
- Probeer vaak regelmatig met de pup te wandelen vier tot zes keer daags, met wandelingen van vijf minuten per levensweek.
- In het eerste jaar van uw pup moet u proberen om overmatige belasting van gewrichten (ellenbogen en heupen) te voorkomen.
- Achter stokken en ballen aanrennen en spelen met andere honden betekend een groot risico voor overbelasting van de gewrichten.
- Spelen met andere honden is met betrekking tot de sociale ontwikkeling een ‘must’ maar drie minuten per levensweek is ruim voldoende.
- In het belang van uw puppy houden wij deze speel tijden ook consequent aan. Er word ook rekening gehouden met uw pup tijdens de wandeling. Grote, lompe honden zullen worden aangelijnd of voor deze maak ik een andere groep, om overmatige belasting te voorkomen.