hondentraining

Trainingen

• Puppycursus.
• Thuis puppycursus.
• Kind / hond cursus.

Puppycursus:
Wordt gegeven op locatie te samsonweg Wormerveer. In groepsverband van maximaal 4 baas/hond combinaties. Bailey de hondenvriend heeft er bewust voor gekozen om de groepsverband zo klein mogelijk te houden. Dit om de volgende reden, Bailey de hondenvriend is van mening dat elke baas/hond combinatie genoeg trainingstijd nodig heeft. In grote groepen heb je minder tijd voor je cursisten, door deze reden heeft Bailey de hondenvriend ervoor gezorgd dat er meerdere puppy groepen zijn waardoor wachten bijna niet nodig is en gelijk starten is vaak voor vele een fijne bijkomstigheid. Tijdens de puppycursus leren wij u aan hoe u de basis commando’s aan u hond kunt leren en dit passen wij toe in de praktijklessen. Ook vind Bailey de hondenvriend het belangrijk om uw pup kennis te laten maken met verschillende loop ondergronden en de bodycheck goed te kunnen beheersen. Bailey de hondenvriend vind het belangrijk om de vooruitgang in de baas/hond combinaties te zien, en dat tenslotte het in huiselijke situatie goed gaat. Aan het einde van de cursus zullen wij een u en uw pup een puppyparcours lopen die afgesloten word met een certificaat als bewijs van deelname en bewijs van goede beheersing van de basiscommando’s. Volgens voorschrift inenten.

Thuis puppycursus:
Wordt gegeven bij u thuis en individueel. Bailey de hondenvriend heeft bewust voor deze cursus gekozen om u als eigenaar de gelegenheid te bieden alle aandacht, support en begeleiding te krijgen die u graag zou willen. Deze cursus kan al starten voor dat uw pup in huis komt, hierbij zullen wij u coachen in het verloop van de eerste dagen en nachten met de pup in huis. Tijdens deze cursus zullen wij u ras gericht begeleiden, elk ras is tenslotte anders. Wij leren u aan hoe u de basis commando’s kunt aanleren aan uw pup. De praktijk oefeningen kunnen oefeningen bevatten die ook in de puppycursus aanbod komen. Bailey de hondenvriend vind het belangrijk om de vooruitgang in de baas/hond combinaties te zien, en de vooruitgang in huiselijke situatie. Aan het einde van de cursus zullen wij een aantal oefeningen die wij in de cursus behandelen vragen om te laten zien, dit wordt afgesloten met een certificaat als bewijs van deelname en bewijs van goede beheersing van de basiscommando’s. Volgens voorschrift inenten.

Kind / hond cursus:
Deze cursus wordt gegeven op locatie of bij u thuis, dit doe ik in overleg met u als vader/moeder en als eigenaar van de hond (het mag ook de hond van de buurman, tante, oom, opa of oma zijn. Het kind die deze cursus aangaat moet goed kunnen articuleren en de leiding kunnen nemen, de leeftijdseis hebben wij niet, waarom niet? De ontwikkeling is per kind verschillend, het ene kind kan met vijf á zes jaar al perfect de leiding nemen, de andere lukt dit pas met een leeftijd van acht á negen jaar. De hond heeft de eis om een puppycursus of basiscursus te hebben gevolgd en deze met een voldoende te hebben afgesloten (hondenschool naar eigenkeuze). Tijdens deze cursus wordt uw kind aangeleerd hoe om te gaan met honden, en hoe honden denken en leven. Dit alles gaat op een leuke en speelse manier voor de kinderen. Buiten de basis commando’s doornemen, organiseren wij leuke parcours tijdens de cursus voor kind en hond om door te lopen. En mag elke kind / hond combinatie zijn eigen commando aanleren, denk aan: high five, high ten, omrollen, konijntje etc. .