hondentraining

Hersenwerk

Wat is hersenwerk?

Hersenwerk is puzzelen voor de hond. Onwijs leuk om samen te doen als hond en baas.

Maar hersenwerk kan je om heel veel redenen inzetten:
- Hersenwerk geeft drukke honden voldoening en rust.
- Hersenwerk laat de angst eventjes vergeten of zelfs overwinnen.
- Helpt oudere honden fit te blijven.
- Helpt geblesseerde honden moe te worden en toch rust te houden.
- Helpt honden die zich vervelen, te vermaken.
- Hersenwerk is ONWIJS LEUK!

Hoe werkt hersenwerk?
- Wij ondersteunen u en/of de hond bij het opbouwen van de puzzels voor uw hond. Wij beginnen, net als bij kleine kinderen, met het aanbieden van simpele puzzels die steeds iets moeilijker worden. Voor elke puzzel die wij hebben, hebben wij een stappenplan opgezet, elke hond begint bij stap 0. - Hersenwerk kan gecombineerd worden voertjes, maar ook met speelgoed denk hierbij aan obesitas, allergie etc.
- Voor iedere hond en iedere baas hebben wij geweldige bijpassende puzzels! Wij zijn van mening dat iedere hond kan hersenwerken, en dat dit voor iedere hond niet alleen een groot plezier is maar ook elke keer weer een nieuwe uitdaging is voor zowel hond als baas, wat de band tussen hond en baas versterkt!
Workshop hersenwerk:
- Wordt gegeven op locatie te samsonweg Wormerveer. Een workshop hersenwerk word in een groep van minimaal 4 personen gegeven en duurt ongeveer twee en een half uur. Deze workshop is voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in hersenwerk samen met uw trouwe viervoeter. Tijdens deze workshop leggen wij u uit wat hersenwerk is, waar hersenwerk voor staat, wat u allemaal kunt doen met hersenwerk, wat hersenwerk voor uw hond doet en wat u met hersenwerk allemaal kunt bereiken. Samen met je hond ontdek je de duizenden puzzels, leer je het puzzelgedrag van jou hond kennen, leer je hoe je puzzels moet opbouwen en natuurlijk voeren wij alles samen met elkaar uit.

Thuis hersenwerk:
- Wordt gegeven bij u thuis en individueel. Dit is een eenmalige les van ongeveer een uur, uiteraard kan er voor gekozen worden om deze les uit te breiden naar meerdere lessen. Tijdens dit uurtje helpen wij u op weg met hersenwerk, geven hierin uitleg, geven voorbeelden, al uw vragen komen hier in aanbod. Is uw hond bang? Gaan we u leren aan de hand van hersenwerk hoe u hier op de beste manier mee om kunt gaan. Vind u het gewoon leuk? Kan natuurlijk ook, wij zullen u de fijne kneepjes van het vak vertellen en u en uw hond begeleiden tijdens dit uurtje.

Thuis cursus hersenwerk:
- Deze cursus wordt gegeven bij u thuis en individueel. Dit is een cursus van 5 lessen die ongeveer 60 tot 90 minuten duren. Tijdens deze cursus leert u wat hersenwerk is, wat u met hersenwerk kunt bereiken, wat het effect is van hersenwerk, hoe u hersenwerk kunt toepassen, hoe u de puzzels moet opbouwen, wat het gedrag van uw hond is tijdens het puzzelen en hoe u hersenwerk kunt toepassen tijdens ongewenst gedrag van de hond.