Bailey

de hondenvriend

Even voorstellen

 

Mijn naam is Cynthia Al en ik ben geboren op 31 maart 1992. Van kinds af aan ben ik al gek op dieren met in het bijzonder honden. Sinds januari 2020 ben ik een trotse moeder van een mooie dochter en sinds februari 2023 kwam hier een prachtige zoon bij waar het dierenleven mee wordt gedeeld.
Voor mij was het al heel snel duidelijk dat ik met honden wilde gaan werken. Met de opleiding dierenverzorging niveau 3 te Clusius Collega Alkmaar en geweldige stageplekken bij o.a. dierenspeciaalzaken, dierentehuis Kennemerland te Zandvoort, KNGF-geleidenhonden en beveiligingshonden maakte ik deze droom waar.

Ik heb 2,5 jaar gewerkt bij dierentehuis Kennemerland en kreeg daarna kans om bij een blindengeleiden hondenschool te gaan werken. Omdat het elke keer bleef kriebelen om met honden te werken ben ik Bailey de hondenvriend begonnen. Bailey de hondenvriend staat voor hondenvrienden, maar ook voor mens en hond en de verbinding tussen beide. Sinds 2017 is Bailey de hondenvriend ook een leerbedrijf voor leerlingen van het Clusius College die graag met honden willen werken.

Bailey de hondenvriend is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Sinds September 2012 werd ik de trotse eigenaresse van een Duitse herder x Golden Retriever teef, genaamd Bailey. Met 8 weken kregen wij haar bij ons thuis Bailey was mijn eerste hond en een droom die is uitgekomen. Ze ging al van pup af aan altijd mee met mij naar het dierenasiel en de blindengeleidenschool. Ze hield erg van spelen met andere honden en ze was een stabiele teef die over de juiste hondentaal beschikte. Bailey was de rust zelf maar had ook zo haar hondenstreken. Ze was gek op kinderen, die ook altijd dol op haar waren. Bailey is en blijft mijn beste vriendin en blijft mij elke dag weer inspireren. Bailey was niet meer uit mijn leven weg te denken, maar helaas is Bailey in 2022 overleden.

Sinds juni 2018 kreeg Bailey een zusje Biby. Biby is een Duitse herder x Berner Sennen een onzeker teefje vooral naar vreemde mensen. Dit is natuurlijk ook wel het ras, eenkennigheid, maar als ze je eenmaal kent dan gaat ze voor je door het vuur. Met honden is ze net als haar zus Bailey en beschikt over de juiste hondenstaal.

Sinds 2023 heeft Biby er een zusje bij Bella een Duitse herder wat onzeker nog maar echt een geweldige hond. Super lief met kinderen met Bella gaan we ook in de toekomst werken met kinderen.

 

Naast dit geweldige gezin hebben we ook nog 2 haflingers, 4 shetlanders, 3 schotse hooglanders die elke dag te zien zijn bij ons op het terrein.

 

Deze opleidingen heb ik al gevolgd, maar je bent als hondenvriendin nooit uitgeleerd!

Clusius college Castricum VMBO Behaald
Clusius college Alkmaar dierverzorging Behaald
Ethologie hond Behaald
Kynologisch instructeur Behaald
Gevorderd Kynologisch Instructeur Behaald
Probleem gedrag oplossen Gevolgd
EHBO dier, wordt om de 2 jaar herhaald Behaald
Coach hersenwerk Behaald
Dog assisted coaching Gevolgd
Boel inzicht Behaald
Instructeur hersenwerk Behaald
Instructeur detectiewerk Mee bezig
Kindercoach Gevolgd
Instructeur Hersenwerk voor honden Behaald
Instructeur balans coördinatie gevolgd
Begeleiding angst voor honden Behaald
Instructeur zelfbeheersing & Zelfvertrouwen N&N dogtrainer Behaald
Dierbare ontmoetingen Behaald.
Neus golf Behaald
Therapiehond begeleiding contact hond Behaald 
Kynomassage module 1 Bezig 

Lezingen:
Monique bladder :
Dominantie theorie
Vuurwerkangst
Uitvallende honden in huis
Sonja Verhoef Socialiseren
Sam Turner De invloed van hormonen op de hond
Kenniscentrum Agros Neus van de hond
Liselot Boersma van Hondenlot
De emotionele Belevingswereld van honden.
Lichaamstaal van de hond
De uitvallende hond in huis
Agressie bij honden
Vuurwerk bij honden
Pubertijd castratie, sterilisatie